flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про розгляд судом справ пов"язаних з виборчим процесом

06 серпня 2012, 11:44

 Шановні суб’єкти виборчого процесу!

 

30 липня 2012 року розпочався процес щодо підготовки та проведення виборів народних депутатів України, які відбудуться 28 жовтня 2012 року.

Згідно вимог ст. 11 Закону України «Про вибори народних депутатів України» суди організовують свою роботу під час виборчого процесу, в тому числі у вихідні дні та в день голосування, таким чином, щоб забезпечити прийом і розгляд позовних заяв та скарг у встановлені строки та спосіб.

Тому, Апостолівським районним судом Дніпропетровської області встановлено графік чергувань суддів та працівників апарату суду у неробочий час, вихідні та святкові дні для організації роботи суду з розгляду справ пов’язаних з виборчим процесом та для забезпечення суб’єктам виборчого процесу своєчасного звернення за захистом своїх виборчих прав.

 Апостолівський районний суд Дніпропетровської області як адміністративний суд розглядає справи щодо уточнення списків виборців та спори стосовно діяльності дільничних виборчих комісій, членів цих комісій в межах своєї територіальної юрисдикції.

Судові рішення за наслідками розгляду справ пов’язаних з виборчим процесом, можуть бути оскаржені в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду у дводенний строк з дня їх проголошення, а судові рішення, ухвалені до дня голосування - не пізніше як за чотири години до початку голосування.

Крім того, Апостолівський районний суд Дніпропетровської області звертає Вашу увагу на територіальну віддаленість суду апеляційної інстанції, тому просить, в разі оскарження рішення суду першої інстанції, своєчасно подавати апеляційні скарги, для забезпечення своєчасного відправлення справ до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду та для забезпечення розгляду апеляційним судом скарг у встановлені законом строки.